11.07.2020    16:22

Κεραμέως: Πολιτικά ανήθικο το κομματικό αλισβερίσι που στήθηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Το «κομματικό αλισβερίσι» που στήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πολιτικά ανήθικο, πλήττει την αξιοπιστία της πολιτικής και την ποιότητα της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας», δηλώνει, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι αντίθετα «στη ΝΔ προσχώρησαν βουλευτές που είχαν αποχωρήσει από τα κόμματα προέλευσής τους σε ανύποπτο χρόνο και ασπάζονται τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας».

Με συνέντευξή της στο ΑΠΕ, σημειώνει πως «οι δύο «συνεταίροι» εκτιμούν ότι έχουν συμφέρον να παίξουν την κακόγουστη αυτή παράσταση. Ο κ. Καμμένος θεωρεί ότι θα κερδίσει από την προσχηματική αποκοπή από το κυβερνητικό σχήμα. Ο δε πρωθυπουργός «κλείνει το μάτι» στην κεντροαριστερά με την εικονική αποχώρηση του δεξιού του εταίρου».

Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών η τομεάρχης Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνει ότι «η ΝΔ σταθερή στις απόψεις της, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ως την ύστατη στιγμή, ώστε η Συμφωνία να καταψηφιστεί» και σημειώνει: «Καλούμε όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, που απορρέουν από τυχόν υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ερωτηθείσα από το Πρακτορείο για τη στάση του Ποταμιού στο συγκεκριμένο θέμα, η κ. Κεραμέως υποστηρίζει ότι «προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής και των προσωπικών επιλογών επιμέρους βουλευτών του επί της Συμφωνίας» ωστόσο θεωρεί πιθανό τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού να διχαστούν στο συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, η τομεάρχης της ΝΔ καταδικάζει τις απειλές που δέχονται βουλευτές ώστε να μην επικυρώσουν τη Συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τις καταδικάζω απερίφραστα, από όπου και αν προέρχονται όπου και αν κατευθύνονται. Ο διχαστικός λόγος δεν ευνοεί το γόνιμο πολιτικό διάλογο, αντιθέτως υπονομεύει τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας».