29.03.2020    04:54

Κορωνοϊός: Καλά στην υγεία τους οι δύο υπάλληλοι της Βουλής- Παραμένουν προληπτικά στο σπίτι τους

Συναγερμός σήμανε στη Βουλή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο εργαζόμενους στη Βουλή οι οποίο πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία.

Αν και πράγματι επαληθεύεται ότι οι δύο εργαζόμενοι είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη γειτονική χώρα, κοινοβουλευτικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και πανικού, καθώς και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ίδιοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με το γιατρό της Βουλής και για λόγους προληπτικούς τους έχει ζητηθεί να μείνουν σπίτι έως ότου παρέλθει το κρίσιμο διάστημα.

«Θωρακίζεται» η Βουλή για τον κορωνοϊό

Στο μεταξύ, μέτρα προστασίας λαμβάνει η Βουλή μετά και τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έτσι από  χθες το πρωί οι υπάλληλοι της Βουλής και τα κόμματα από υπηρεσιακούς παράγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί ήδη καταλλήλως από το υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, έχουν απομακρυνθεί από όλες τις τουαλέτες τα στερεά σαπούνια και έχουν αντικατασταθεί με υγρά σαπούνια προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του κοροναϊού.

Σημειώνεται ότι στη Βουλή θα δημιουργηθεί και ειδικός χώρος έξω από το κτίριο κοντά στο φυλάκιο της Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου εκεί, και όχι στο ιατρείο του Κοινοβουλίου, να μεταφέρονται για εξέταση όσοι έχουν ύποπτα συμπτώματα που μπορεί να είναι παρόμοια με του κοροναϊού.