27.05.2020    18:55

Κρήτη: Μεγάλη έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ χωρίς τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στα Λινοπεράματα Ηρακλείου έπειτα από φωτιά που σημειώθηκε στον εξωτερικό χώρο του υποσταθμού της ΔΕΗ.

Το εργοστάσιο είναι ένα από τα τρία στο νησί με αποτέλεσμα να σημειωθεί μπλακ άουτ σε μεγάλα τμήματα του νησιού, σύμφωνα όμως με πληροφορίες έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί.


Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΜΑΝ και το ΕΚΑΒ. Η φωτιά πριν από λίγο τέθηκε υπό έλεγχο.

Αναφορές για αδυναμία ηλεκτροδότησης έχουν σημειωθεί στο Ρέθυμνο, τα Χανιά και το νότιο Ηράκλειο, ενώ το κέντρο του Ηρακλείου φαίνεται να έχει αποκλειστεί.

Προβλήματα στην υδροδότηση, ανακοίνωσε ΔΕΥΑΗ, ότι ίσως προκύψουν, λόγω της διακοπής του ρεύματος και της βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ. «Πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου, εξαιτίας διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Αυτήν την ώρα η φωτιά έχει σβήσει ωστόσο καταστράφηκε ολοσχερώς ένας από τους μεγάλους μετασχηματιστές που έχει ο υποσταθμός της ΔΕΗ. Το ευτύχημα είναι ότι δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός και όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγείας τους», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο γενικός περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης.

Αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος στο νομό Ρεθύμνου, με πρώτες παροχές την πόλη και το Δήμο Ρεθύμνης, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές ή σοβαρά προβλήματα από τη διακοπή του ρεύματος λόγω του γενικού μπλακ άουτ.

«Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα τροφοδοτεί πάρα πολλές περιοχές σε όλη την Κρήτη γι’ αυτό και υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε όλο σχεδόν το νησί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας σταδιακά από το μεσημέρι θα αρχίσει να επανέρχεται το ρεύμα. Προτεραιότητά μας τα νοσοκομεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα νοσοκομεία», ανέφερε σχετικά στο cretapost, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος.