12.07.2020    15:17

Μάτι: Εισαγγελική έρευνα για τις διόδους προς τη θάλασσα

Επεκτείνεται η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία να διερευνήσει, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, εαν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

Η εισαγγελεας που διενεργεί την ερευνα αναμένεται να καλέσει όχι μόνο ιδιοκτήτες ακινήτων, έτσι ώστε να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες, αλλά και αρμόδιους από την πολεοδομία, για να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Μέχρι στιγμής στην εισαγγελική λειτουργό έχουν καταθεσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της πυροσβεστικής.

Για τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί να καταθέσουν ο δήμαρχος Πεντέλης και ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημ. Κατσιγιάννης, ενω αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημήτρης Μπαλτάκος, επικεφαλής της ομάδας Ο.Υ.Κ. του λιμενικού σώματος.

Για αύριο έχει κληθεί να καταθέσει η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη ανατ. Αττικης, Πέτρο Φιλίππου.

Μολις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών στελεχών, η Εισαγγελία θα ζητήσει από τα κατα τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις συγγενών θυμάτων.