21.02.2020    05:34

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: «Βάζεις τη μαμά Μέρκελ να μας μαλώσει…» (video)

Ούτε βήμα πίσω από την απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών, να μην κάνει ο Πρωθυπουργός, του ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ομιλία του στη Βουλή και τον κατηγόρησε ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια κατονομάζοντας την κοινή φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία.

«Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει «ντα». Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;», διερωτήθηκε κατά την έναρξη της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας «περιπλανήθηκε» στην ομιλία του για το τι συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να πει τι πραγματικά συνέβη. «Ζήτησε βοήθεια των εταίρων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα. Δεν σας ενοχλούν εσάς που είστε «ευαίσθητοι» σε τέτοιες παρεμβάσεις, κύριοι της συμπολίτευσης;», είπε και επανέλαβε πως «ό, τι είναι προς όφελος της χώρας το στηρίζουμε, ό, τι είναι υφεσιακό, το καταψηφίζουμε»

Κατόπιν ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε λέγοντας: «Πριν τις εκλογές του ΄12 είχαμε ήδη ψηφίσει μνημόνιο και οι πολίτες ήξεραν τι θα γινόταν. Στις εκλογές του Γενάρη, γνώριζαν πού θα πάμε. Προκηρύξατε τις εκλογές για να μην προλάβει ο λαός να ξέρει τι θα ψηφίσει. Ας μην είχατε μεταθέσει τις πληρωμές για το Νοέμβριο. Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και αυτό θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ».

«Σας άκουσα να μας λέτε για τους φόρους. Οι φόροι που εμείς εισπράξαμε το ’14, ξαναγύρισαν στη αγορά γιατί πληρώσαμε τα χρέη προς του ιδιώτες. Εσείς όμως δεν θα τα γυρίσετε ξανά στην αγορά, θα πάνε σε ελλείμματα. Εμείς είχαμε αρχίσει την ανάπτυξη κι εσείς μας γυρίσατε στην ύφεση», τόνισε και αναρωτήθηκε αν υπάρχει πουθενά στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση πρόσημο αναπτυξιακό. Αντίθετα, «μας λέτε για άλλα, για πόθεν έσχες, για λίστα Λαγκάρντ για όλα τα άλλα εκτός από τα μέτρα που φέρατε για ψήφιση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ..

Αναφορικά με την κάλυψη που έδωσε ο πρωθυπουργός στον κ. Σταθάκη για το 1 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας έγινε δικαστής κι εξέδωσε απόφαση; Μας είπε ότι όλοι είναι αθώοι! Πώς ενημερώθηκε; Πού το κατάλαβε; Είδε που πήγαν αυτά από το πόθεν έσχες; Οι έντιμοι δικαστές θα βγάλουν τις αποφάσεις, όχι η κυβέρνηση όχι η εκτελεστική εξουσία. Δεν θα μας τρομοκρατήσετε. Όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι, να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθεί ανεξάρτητα της παράταξης που βρίσκεται η ΝΔ δεν φοβάται οποιαδήποτε έρευνα. Μην προσπαθείτε να μας τρομάξετε».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. έπαιρναν τους φόρους και τους έριχναν πίσω στην αγορά, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι τους απομακρύνει από την αγορά. «Μας είπατε ότι θα φέρετε μέτρα με πρόσημο αναπτυξιακό, κοινωνικό. Βλέπετε κάτι τέτοιο σήμερα; Μας λέτε για όλα τα άλλα, εκτός από αυτά που έχουμε να νομοθετήσουμε» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας «είδε τι έγινε στα «πόθεν έσχες»» και δήλωσε ότι η Ν.Δ. δεν έχει λάβει ενημέρωση. «Τις αποφάσεις τις βγάζουν οι δικαστές και όχι η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία», πρόσθεσε και συνέχισε. «Δεν θα μπουν όλα σε ένα τσουβάλι. Δεν θα γίνουν συμψηφισμοί από εμάς. Όποιος έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί, από όποιο κόμμα και εάν είναι».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η δεύτερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται με την πρώτη κυβέρνηση, στο θέμα των 100 δόσεων και σε ζητήματα συντάξεων. «Η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει για την αλλαγή στάση της. Η αντιπολίτευση ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Οι περικοπές στις συντάξεις δεν αντιμετωπίζονται με το παραλιακό μέτωπο στο Κερατσίνι» υπερθεμάτισε και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει  το νομοσχέδιο για τα κανάλια, αλλά και να βγάλει από τον διάλογο του πολυνομοσχεδίου τα ζητήματα της Μακεδονίας και της Τουρκίας.

«Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει. Η Μακεδονία είναι ελληνική», υπογράμμισε και χαρακτήρισε «επικίνδυνα» τα περί φύλαξης των συνόρων από κοινού με την Τουρκία.