06.08.2020    03:44

Μητσοτάκης για ασφάλεια: Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους

Το μήνυμα ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Τόνισε ότι στον τομέα της ασφάλειας, έχουν γίνει σημαντικά βήματα και η κυβέρνηση έχει λύσει τα χέρια της αστυνομίας για να μπορεί να εφαρμόζει το νόμο παντού και για όλους.

«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και η ασφάλεια αφορά όλους τους Έλληνες. Κυρίως αυτούς που κατοικούν στις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες των πόλεων. Που απαιτούν από το κράτος ως αντίτιμο για τους φόρους που πληρώνουν να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι περιουσίες τους. Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους. Και έχουμε λύσει τα χέρια της αστυνομίας για να μπορεί να το κάνει. Και οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν θα ξεπεραστούν. Και η κοινωνία έχει αποδεχθεί πως αυτή η πολιτική δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο».

Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε επίσης ότι γίνονται συζητήσεις για ένα νέο πλαίσιο σχετικά με την αντιμετώπιση της διατάραξης της ζωής της πόλης από μικρές πορείες με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα όσων διαδηλώνουν.

«Μακάρι να μην χρειαζόμασταν νόμο ώστε μια μικρή διαδήλωση να γίνεται στο πεζοδρόμιο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως φαίνεται ότι η κοινωνία είναι πιο ώριμη.

Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει πιο πρόσφορο

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι επαναβεβαίωσε το γεγονός ότι «για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή».

Επικαλέστηκε μάλιστα την φράση του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, λέγοντας ότι ήταν μια φανταστικά επιτυχημένη επίσκεψη.

Τώρα είναι ευκαιρία για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο κ. Μητσοτάκης, κάλεσε τους επενδυτές να μην καθυστερήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα καθώς οι ευκαιρίες παρουσιάζονται στην αρχή, σημείωσε πως η χώρα έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αναφερόμενος στην πολιτική σταθερότητα επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Επεσήμανε την προσήλωση της κυβέρνησής του στην μείωση της φορολογίας και εκτίμησε πως από τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης, κάτι που μαζί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα συμβάλλει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης αλλά και υψηλότερων εισοδημάτων. Συνδυαστικά στη μείωση της φορολόγησης της μισθωτής εργασίας θα συμβάλλει και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα άρει στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου , είπε ο πρωθυπουργός.