14.07.2020    14:10

Μητσοτάκης – Τζιτζικώστας ζητούν τη σύγκληση της ΚΟ

«Δεν θα γίνουμε συνένοχοι του κ. Τσίπρα» δήλωσε ξεκάθαρα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πρόθεση του κ. Τσίπρα να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης όταν γνωρίζει ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές.

Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού.

Αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τότε βεβαίως είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε. Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές. Το ασφαλιστικό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα μηνών και πιστεύω ότι δεν θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αποκομίσει τακτικά οφέλη αναδεικνύοντας το εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη.

Η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση δια του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι να εκλέξει επόμενο αρχηγό η Νέα Δημοκρατία τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.  Συνένοχοι στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε».

Την ίδια στάση φέρεται να κρατά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς όπως επισημαίνουν συνεργάτες θα πρέπει να συγκληθεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ παρουσία και των τεσσάρων υποψήφιων, πριν από τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα:

«Η πολιτικά ύποπτη κίνηση του κ. Τσίπρα να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών είναι σε κάθε περίπτωση προσχηματική.

Είναι ξεκάθαρο, ό,τι η ανικανότητα και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα μέτρα που η ίδια εισηγήθηκε και η ίδια διαπραγματεύτηκε, την οδηγεί στο να ψάχνει σήμερα συνενόχους.

Επισημαίνω πως πρέπει να υπάρξει επισήμως πρόσκληση προς τους Πολιτικούς Αρχηγούς και πάνω από όλα οριστικοποίηση των θεμάτων προς συζήτηση.

Σε αυτήν την περίπτωση ζητώ την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, πριν το Πολιτικό Συμβούλιο Αρχηγών, παρουσία των τεσσάρων υποψηφίων, για να παρθούν οι αποφάσεις.

Τέλος, έχω επανειλημμένως και από την πρώτη στιγμή ζητήσει δημόσια, την ανάγκη συνάντησης των τεσσάρων υποψηφίων για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας προς κάθε κατεύθυνση».