09.08.2020    11:19

Μπαρμπαρούσης: Ατυχής επιλογή όσα είπα περί πραξικοπήματος

Προθεσμία για να απολογηθεί  την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και πήρε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κατηγορείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας για όσα προκλητικά ανέφερε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μπαρμπαρούσης, που έχει διαγραφεί από τη Χρυσή Αυγή, αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία, και να κινηθεί στη λογική δήλωσή του ότι με την οποία επιχείρησε να υποβαθμίσει τα πρωτοφανή που ανέφερε περί πραξικοπήματος και συλλήψεως πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων από την ηγεςία των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του μάλιστα ο Κ.Μπαρμπαρούσης χαρακτήρισε «ατυχή επιλογή» τις εκφράσεις του, και υποστηρίζει ότι ελέχθησαν «σε στιγμή έξαρσης».

«Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη, τόνισε ο συνήγορός του,να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των  ευθυνών τους.

Κατά τη μεταφορά του από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων ο βουλευτής φώναξε «η Μακεδονία είναι ελληνική».