27.05.2020    01:59

ΝΔ: Κόλαφος για την κυβέρνηση η επιστολή 23 πανεπιστημιακών κατά Γκαλμπρέιθ

«Κόλαφο» για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτηρίζει η Ν.Δ. την επιστολή 23 διαπρεπών Ελλήνων καθηγητών προς τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τέξας για το ρόλο του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ που- όπως επισημαίνει- μετείχε ως επικεφαλής της μυστικής ομάδας που συγκρότησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στην κατάρτιση του «Σχεδίου Χ”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, τονίζει πως η επιστολή των καθηγητών αποδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι η αξίωση για πλήρη διερεύνηση της σκοτεινής περιόδου του πρώτου εξαμήνου του 2015 και των σχεδίων που καταρτίζονταν, δεν είναι κομματικό, αλλά καθολικό και αντικειμενικό αίτημα.

«Πολύ περισσότερο, όταν ο κ. Τσίπρας έχει προβάλει ως τώρα πολλούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς, ενώ στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προτίμησε να δραπετεύσει και να κρυφτεί. Η Εξεταστική Επιτροπή, για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, θα γίνει. Είναι δέσμευση που ανέλαβε ρητά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αλήθεια, αλλά και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Θεσμών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.