26.05.2020    11:35

ΝΔ: Όχι συγχωροχάρτι σε Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση του 2015

Για δύο χρήσιμα για τους πολίτες συμπεράσματα, όπως αυτά προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, κρατώντας ψηλά τόσο το ζήτημα της απουσίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από την Ολομέλεια, όσο και τη δέσμευση για σύσταση Εξεταστικής για το τρίτο Μνημόνιο, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Πρώτον: Ο πρωθυπουργός έλαμψε δια της απουσίας του. Δεν είχε το θάρρος να προσέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας – ενώ ήταν στη Βουλή – για να υπερασπιστεί την Κυβέρνησή του και τα πεπραγμένα της από τον Ιανουάριο του 2015. Εγκατέλειψε τη μάχη και τους «συντρόφους» του, μεταθέτοντας σε εκείνους το βάρος της υπεράσπισης των δικών του ευθυνών και ολέθριων λαθών.

Δεύτερον: Το σίγουρο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα συστήσει την Εξεταστική Επιτροπή. Θα το κάνει – όχι ρεβανσιστικά, όχι τιμωρητικά – αλλά ως θεμελιώδη υποχρέωσή της προς τους πολίτες, που ζητούν και δικαιούνται να μάθουν για εκείνη τη γκρίζα και σκοτεινή περίοδο”, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας είναι ότι μιλώντας από τη μεταμφιεσμένη με κομματικά σύμβολα Βουλή, για τη δήθεν «Νέα Ελλάδα» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα επιβάλλει συλλογική αμνησία για το ζοφερό χθες και σήμερα, που έφερε η πολιτική του στη ζωή των Ελλήνων. Δε θα πάρει βέβαια ούτε και συγχωροχάρτι για τα πεπραγμένα του 2015 που τόσα στοίχισαν στην πατρίδα μας”, επισημαίνει.