-->
27.07.2021

Οι Βούλγαροι πολιτικοί «βάζουν τα γυαλιά» στους Έλληνες – Δείτε γιατί παραιτήθηκαν

Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, Τσέτσκα Τσάτσεβα, έπειτα από πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι η ίδια και τρεις άλλοι πολιτικοί του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB αγόρασαν πολυτελή διαμερίσματα σε τιμές κατώτερες των αγοραίων.

Η Τσάτσεβα έχει αρνηθεί πως διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και έχει ζητήσει από την Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς να ερευνήσει τους όρους με τους οποίους απέκτησε πέρυσι ένα μεγάλο διαμέρισμα σε πολυτελή συνοικία της Σόφιας.

Ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, έκανε δεκτή την παραίτησή της, αφού συναντήθηκε μαζί της.

Η Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς άρχισε χθες έρευνα για τις επίμαχες ιδιοκτησίες, οι οποίες αγοράστηκαν πέρυσι από τον ίδιο εργολάβο ακινήτων.

Ένας από τους τέσσερις πολιτικούς, ο Τσβετάν Τσβετάνοφ, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του GERB, έχει επίσης αρνηθεί ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα. Ωστόσο, και η υφυπουργός Αθλητισμού, Βάνια Κόλεβα, παραιτήθηκε εξαιτίας των αγορών αυτών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού το βουλγαρικό τμήμα του ραδιοσταθμού Radio Free Europe/Radio Liberty και η μη κυβερνητική οργάνωση Ταμείο Κατά της Διαφθοράς (Anti-Corruption Fund) δημοσιοποίησαν την έρευνά τους για τις συμφωνίες ακινήτων. Η έρευνα αυτή αναδημοσιεύθηκε από άλλα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Και εδώ στην Ελλάδα τι γίνεται; Τίποτα… Εδώ… ξεχνάει ο άλλος ότι έχει 1 εκατ. ευρώ και παραμένει ακόμα υπουργός σαν να μη συμβαίνει κάτι…Διαβάστε επίσης