28.03.2020    19:02

Οργή για Τσίπρα: Γελούσε μιλώντας για τους πιλότους F-16 που σκοτώθηκαν το 2015

Eπίδειξη μέγιστης ασέβειας στα πρόσωπα των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στις 26 Ιανουαρίου του 2015 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, χαρακτηρίζουν κύκλοι της Π.Α. το γέλιο του Αλέξη Τσίπρα την ώρα που περιέγραφε το σχετικό τηλεφώνημα που έλαβε από τον τότε αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού στον Alpha. Περιγράφοντας το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε ως νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, αντέδρασε ως εξής. (Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο).

Οι δύο Έλληνες πιλότοι είχαν χάσει τη ζωή τους, όταν το διθέσιο μαχητικό F-16 με το οποίο συμμετείχαν σε νατοϊκή άσκηση κατέπεσε στην αεροπορική βάση Los Llanos. Εξαιτίας του γεγονότος είχε κηρυχτεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες του στρατεύματος.

Επρόκειτο για ένα από τα πλέον τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα σε επίπεδο ΝΑΤΟ, καθώς πέραν των δύο Ελλήνων πιλότων τη ζωή τους είχαν χάσει άλλα εννέα άτομα, και είχαν τραυματιστεί 19 διαφόρων εθνικοτήτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συμβεί ξανά να ξελά ή να χαμογελά κατά τη διάρκεια ακατάλληλων περιστάσεων, ωστόσο είναι απορίας άξιο πώς κατάφερε να αναφερθεί -έστω και εμμέσως- σε ένα τόσο τραγικό περιστατικό και να το περιγράφει γελώντας, σαν το τηλεφώνημα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ να αφορούσε κάποιο αστείο ή ευτράπελο γεγονός.