30.05.2020    10:20

Ουρές στις τράπεζες από πολίτες – Γιατί δεν καταργείται το χαράτσι των συναλλαγών μέσω ΔΙΑΣ;

Ανέλαβε δράση η ΕΛΑΣ για τις ουρές στις τράπεζες. Οι ουρές, κυρίως ηλικιωμένων, που σχηματίστηκαν στις τράπεζες από το πρωί της Τρίτης, προβλημάτισε έντονα τη ΓΑΔΑ, καθώς τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία ήταν ανύπαρκτα.

Mεγάλες ουρές, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας, καταγράφηκαν νωρίτερα έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στον Πειραιά και όχι μόνο. Μάλιστα, δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων, ενώ κάποιοι έμπαιναν δύο – δύο στον προθάλαμο της εισόδου!

Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ άνδρες της ΔΙΑΣ πηγαίνουν έξω από τις τράπεζες για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις.

Δυστυχώς, όμως πολλές τράπεζες δεν δέχονται όλες τις τραπεζικές εργασίες ιντερνετικά και αυτό το τραγικό φαινόμενο πρέπει να το δει και ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης. Δεν γίνεται να λένε στον κόσμο να μείνουν σπίτι τους και να είναι αναγκασμένοι να πάνε στις τράπεζες για συγκεκριμένες συναλλαγές, όπως για παράδειγμα την κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό από συμπολίτες μας που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Και επίσης ας φροντίσει η κυβέρνηση, τουλάχιστον στον καιρό της πανδημίας, να σταματήσουν οι τράπεζες να χρεώνουν τη συναλλαγή μέσω ΔΙΑΣ! Απλά πράγματα!