13.07.2020    07:40

Ο Κατρούγκαλος επιμένει: Το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας αναγκαστικός συμβιβασμός…

Την θέση ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο ήταν ένας αναγκαστικός συμβιβασμός προκειμένου να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποσχέθηκε καλύτερες ημέρες για τους συνταξιούχους όσο θα βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας.
«Η βασική ουσία της πολιτικής μας είναι ότι προσπαθούμε να αδρανοποιήσουμε τις νεοφιλελεύθερες αιχμές.
Το ΔΝΤ δεν είναι ευχαριστημένο με το ασφαλιστικό. Ήθελε αίμα και δεν του το δώσαμε. Ό,τι κάναμε στη μεταρρύθμιση ήταν με αριστερό πρόσημο και αριστερή ευαισθησία» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κατρούγκαλος.
Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε πως «οι μισθοί έχουν πέσει  σε επίπεδο που ελάχιστα εξασφαλίζει τους ανθρώπους και συμπαρασύρουν τις συντάξεις». «Μακάρι να μπορούσαμε να τους προστατεύσουμε όλους.
Καταλαβαίνω την αγανάκτηση των ανθρώπων.
Εγγυηθήκαμε ότι κανείς δεν θα πέσει κάτω των 1.300 ευρώ μεικτά, αλλά υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις.
Τίθεται θέμα επιβίωσης όταν εργαζόμενοι παίρνουν 100 ευρώ το μήνα. Σκοπός μας είναι ένας αξιοπρεπής μισθός» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας πως «όσο θα βελτιώνεται η κατάσταση, θα βελτιώνεται και η κατάσταση των συνταξιούχων».