26.05.2020    22:34

Ο Μητσοτάκης με το «βλέμμα» στην Κεντροαριστερά – Οι καραμπόλες και η επόμενη μέρα

Η ανέλπιστη μέχρι τώρα συμμετοχή στις εκλογές, η οποία έχει ξεπεράσει τις 130.000 πολιτών για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς έχει φέρει νέα δεδομένα. Όχι μόνο για το ποιος θα εκλεγεί αλλά και για το πως επηρεάζει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που το έχει στρίψει από την πρώτη στιγμή προς το κέντρο όλο αυτό το διάστημα προσέλκυε ψηφοφόρους απο τον συγκεκριμένο χωρο. Πρώην ΠΑΣΟΚους και ΠΟΤΑΜΙσιους.

Αν όμως η μεγάλη συμμετοχή σημαίνει και «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων του χώρου στο νεο φορέα τότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη στρατηγική της ΝΔ αφού οι κεντρώοι ψηφοφόροι θα έχουν περισσότερες επιλογές.

Μάλιστα πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί να μη στηριχθεί ο νέος φορέας που όσο πιο δυνατός είναι θα έχει μεγαλύτερο ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση όταν και όποτε στηθούν κάλπες.

Αυτά είναι τα δεδομένα που μελετούν στο επιτελείο Μητσοτάκη αλλά δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και άρκετο καιρό προσπαθεί να φανεί σαν «εκπρόσωπος – ηγέτης» της κεντροαριστεράς.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν απο το ποιος θα εκλεγεί την επόμενη Κυριακή.