05.07.2020    12:45

Τα «γυρίζει» ο Παπαχριστόπουλος, νομίζοντας ότι είναι… ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σε αναδίπλωση προχώρησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος για τη δήλωση του στη Βουλή ότι «η κυβέρνηση έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου» που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Μιλώντας στο περιστύλιο της εθνικής αντιπροσωπείας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «με παρερμήνευσαν όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και ότι αυτό που είπε είναι ότι «καλά έκανε η κυβέρνηση και σήκωσε το θέμα Τόμσεν – Βελκουλέσκου και έστειλε σκληρή επιστολή στη Λαγκάρντ, γιατί έτσι έπρεπε να καεί το θέμα»

Όπως είπε ο βουλευτής «πουθενά από την ομιλία μου δεν βγαίνει πως είπα ότι η κυβέρνηση έκανε την υποκλοπή. Απεναντίας έχω τρία ηχητικά ντοκουμέντα μέσα από το κοινοβούλιο και τις επιτροπές που λέω ότι είναι κατάντια της αντιπολίτευσης να αποδίδει την υποκλοπή στην ελληνική κυβέρνηση, και μάλιστα είχα χρησιμοποιήσει με πολλή αγάπη τη λέξη ‘ο φουκαράς ο Ρουμπάτης (σ.σ επικεφαλής της ΕΥΠ) θα είχε γίνει ήρωας αν μπορούσε να κάνει αυτή την υποκλοπή που προφανώς έκανε το Wikileaks’’’.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε πει νωρίτερα στη Βουλή ότι «η κυβέρνηση παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;». Τι άλλο μπορούσε να κάνει όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου;».

 

«Στη σελίδα 116 έχουμε ήδη δεσμευθεί γι’ αυτά που ζητάνε. Την ίδια στιγμή τα 3 σε ένα ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΝΔ έχουνε μια λύσσα απίστευτη. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν – Βαλκουλέσκου…Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά», υπογράμμισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.