-->
29.03.2024

Oι βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν ποιον θα στηρίξουν… – Όλα τα ονόματα (upd)

 Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι εσωκομματικές κάλπες οι βουλευτές της ΝΔ, στην πλειονότητα τους έχουν επιλέξει τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ. Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, άλλοι αυτή του Απόστολου Τζιτζικώστα ενώ τα κοινοβουλευτικά ερείσματα των Μητσοτάκη και Γεωργιάδη είναι λιγοστά έως ανύπαρκτα.

 Βέβαια το γεγονός το τι επιλέγουν οι βουλευτές μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, αφού και το 2009 ο κομματικός μηχανισμός, οι βουλευτές, οι τότε νομάρχες και δήμαρχοι ήταν με την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά η ίδια έχασε παταγωδώς τη μάχη.

Βέβαια τώρα οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές ενώ δεν υπάρχει αισιοδοξία και για τον αριθμό των γαλάζιων ψηφοφόρων που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία.meimar5

 Με Μειμαράκη..

 Με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στοιχίζονται οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκος Δένδιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μάκης Γιακουμάτος, Κατερίνα Παπακώστα, Γιώργος Βλάχος, Γεωργία Μαρτίνου, Θανάσης Μπούρας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Βλάσης, Μαρία Αντωνίου, Γιώργος Βαγιωνάς, Θανάσης Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Καββαδάς, Σταύρος Καλαφάτης, Θόδωρος Καράογλου, Μάνος Κόνσολας, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Κουκοδήμος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Οικονόμου, Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Μάριος Σαλμάς, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Τασούλας, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Κασαπίδης και Χρήστος Κέλλας.

 Οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζενμπεργκ επίσης στηρίζουν τον Μεϊμαράκη.

 Με Τζιτζικώστα..tzitzi_kalamata2

 Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είναι ο Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Στύλιος, ο Κώστας Σκρέκας, ο Νότης Μηταράκης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Γιώργος Καρασμάνης, ο Χρήστος Δήμας, ο Βασίλης Γιόγακας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, η Έλενα Ράπτη, ο Σάββας Αναστασιάδης και ο Γιάννης Αντωνιάδης.

 Αλλά και ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης στηρίζει σκληρά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

 kyriakos ksanthiΜε Κυριάκο..

 Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η Νίκη Κεραμέως και οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κύρτσος. Πάντως καλές σχέσεις με τον πρώην υπουργό διατηρούν και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Κωστή Χατζηδάκη.

 sιndiaskepsi_NDΚαι οι ουδέτεροι..

 Ο Κώστας Καραγκούνης μετά και την παραίτηση του από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, έχει απομακρυνθεί από το στρατόπεδο Μεϊμαράκη αλλά από την άλλη δεν ανακοίνωσε και επίσημα την στήριξη του στον Τζιτζικώστα.

 Ο Λευτέρης Αυγενάκης εχει δεσμούς αίματος με την οικογένεια Μητσοτάκη και κατ΄ επέκταση είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά δεν ξεχνάει ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης του παραχώρησε την έδρα στο Ηράκλειο. Από την άλλη ο Κώστας Γκιουλέκας ανοιχτά στηρίζει τον Μεϊμαράκη αλλά συνεργάτες του τρέχουν για τον Τζιτζικώστα ενώ ο Στέργιος Γιαννάκης παραμένει ουδέτερος.



Διαβάστε επίσης