25.05.2020    18:29

Σκουρλέτης: Λάθος η στάση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό

Βολές κατά της ΝΔ, αλλά και αιχμές κατά των ΑΝΕΛ από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τηρεί στάση «πλήρους ασυνέχειας», την ώρα που «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σταθερότητα και υπευθυνότητα το θέμα, αποφεύγοντας επιπόλαιους τυχοδιωκτισμούς».

Ειδικότερα, όμως, για τη στάση του κόμματος που συγκυβερνά ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε αιχμηρός. «Εκ μέρους των ΑΝΕΛ, έχουμε μία συνέπεια, σε μία κατά τη γνώμη μου λάθος στάση».

Παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφωνία αυτή «δεν θέτει εν κινδύνω τη συνοχή της κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης δεν έκρυψε ότι αναζητούνται σύμμαχοι εκτός κυβέρνησης προκειμένου να «περάσει» η συμφωνία για το «Σκοπιανό», λέγοντας: «Το πιο ουσιαστικό είναι να υπάρξει συμφωνία που δεν θα αντιστοιχεί στα όρια της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού πρόκειται για εθνικό ζήτημα».

Σε ό,τι αφορά το διαφαινόμενο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφείς.