26.05.2020    06:26

Γερμανία: Τρομοκρατική η επίθεση με τη νταλίκα – 12 νεκροί και 50 τραυματίες (εικόνες & video)

Η αστυνομία του Βερολίνου γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι το φορτηγό που έπεσε χθες πάνω σε πλήθος  στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, οδηγήθηκε εκεί από πρόθεση. Οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου έκαναν επίσης γνωστό ότι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό, δεν είχε τον έλεγχό του οχήματος, όταν αυτό έπεσε στο πλήθος.

Το φορτηγό το απόγευμα της Δευτέρας έπεσε πάνω σε πλήθος στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Breitscheid platz. Από την επίθεση υπάρχουν 12 νεκροι και 48 τραυματίες, τους οποίους παρέσυρε το φορτηγό κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου, το βράδυ της Δευτέρας.

a-breitscheidplatz3-1

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ένας άνθρωπος ως ύποπτος για την επίθεση ενώ ένας δεύτερος οδηγός φέρεται να είναι νεκρός.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN: «δεν είμαι ειδικός, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι το φορτηγό κινείτο με περίπου 40 μίλια την ώρα (64 χλμ.) και δεν φάνηκε να φρενάρει καθόλου».

Το λουτρό αίματος στο Βερολίνο, θυμίζει πολύ την περίπτωση του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, οπότε ένα φορτηγό τρομοκράτη έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 ανθρώπους