26.05.2020    22:36

Στις κάλπες σήμερα η ΝΔ για την ανάδειξη συνέδρων και προέδρων ΔΗΜΤΟ – Που αναβλήθηκαν οι εκλογές (εικόνες)

Από τις 10 το πρωί είναι σε εξέλιξη οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στο 10 τακτικό συνέδριο της ΝΔ και των προέδρων των ΔΗΜ.ΤΟ.

Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά σε όλες τις περιοχές τις χώρας, ενώ αρκετά είναι τα εκλογικά κέντρα στα οποία έχουν σχηματιστεί ουρές λόγω της αυξημένης προσέλευσης.

Στην Κρήτη αν και η διαδικασία διεξάγεται στο σύνολο της ομαλά, υπήρξαν προβλήματα, μέχρι και αναβολή των εκλογών. Στο Δήμο Φαιστού για παράδειγμα η διαδικασία αναβλήθηκε καθώς παρατηρήθηκε πρόβλημα με τους εγγεγραμμένους του Δήμου που εμφανίζονταν να ανήκουν στο Δήμο Γόρτυνας και όχι στον Φαιστού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΚΕΦΕ να αποφασίσει την ακύρωση των εκλογών προκειμένου να μην δημιουργηθούν περεταίρω προβλήματα. Στην αίθουσα Ανδρό εγω υπάρχουν παράπονα από τους πολίτες οι οποίοι λένε ότι η μία κάλπη που έχει στηθεί, δεν αρκεί και δεν βοηθά στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών για την Νομαρχιακή Οργάνωση Ηρακλείου έχουν οριστεί ως εξής:

Ηρακλείου: Αιθ. Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου
Αρχανών-Αστερουσίων: Πρώην Αιθ. Δημοτικού Συμβουλίου Πεζών
Φαιστού: Πολύκεντρο Δήμου Φαιστού
Χερσονήσου: Δημαρχείο, Κατάστημα Χερσονήσου

eklogesnd eklogesnd2 eklogesnd3

Με μεγάλη προσέλευση- στα όρια του συνωστισμού τώρα 11 το πρωί- συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία της ΝΔ στο Αγρίνιο . Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί στις 10:15 και οι εκλογές θα διεξαχθούν έως τις 19:00.
Σήμερα , τα μέλη της ΝΔ ψηφίζουν για προέδρους Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, μέλη Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών, και αντιπροσώπους (συνέδρους) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο Εθνικό Συνέδριο.

Οι χώροι  στην Αιτωλοακαρνανία:
-Αγρίνιο Πλατεία Μαβίλη. (Παλιός σταθμός τρένου).
-Μεσολόγγι Τρικούπη Πολιτιστικό Κέντρο
-Ναύπακτος Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ξενία)
-Άκτιο-Βόνιτσα Δημαρχείο
-Ξηρόμερο Δημαρχείο
–Θέρμο Δημαρχείο
-Αμφιλοχία Δημαρχείο

kalpes-nd-2

Κάθε προσδοκία ξεπερνά η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Λάρισας.

Από το πρωί στο 1ο γυμνάσιο πίσω από το κτίριο της περιφέρειας έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές ψηφοφόρων περιμένουν υπομονετικά ακόμη και για ώρες για να ψηφίσουν.

Πολύς κόσμος βρίσκεται και στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
img_5313 img_5314

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τις νέες διοικήσεις των οργανώσεων, καθώς θα αποτελέσουν κρίσιμη μάζα στην εκλογή νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας που θα ακολουθήσει στις 17 Απριλίου.

Οι εκλογές φιλοξενούνται (ανά δήμο) στα παρακάτω σημεία:

>Πάτρα: Κάλπες έχουν στηθεί στα παλαιά Αρσάκεια και για τις τρεις κομματικές οργανώσεις-τομείς της πόλης (Κέντρο, Βόρειο, Νότιο).

>Αιγιάλεια: Στο παλαιό νοσοκομείο του Αιγίου.

>Δυτική Αχαΐα: Στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».

>Ερύμανθο: Χαλανδρίτσα, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

>Καλάβρυτα: Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

>Κλειτορία: Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Οι εκλογείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία οικονομική υποχρέωση για την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, που θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα λήξει στις 19:00.

Έχουν στηθεί τρεις κάλπες σε κάθε εκλογικό τμήμα. Στη μία τα μέλη της ΝΔ θα ψηφίζουν για τον πρόεδρο της δημοτικής τοπικής οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) που ανήκουν, στη δεύτερη θα ψηφίζουν για την εκλογή μελών στις δημοτικές τοπικές επιτροπές (ΔΗΜΤΕ) και στην τρίτη θα ψηφίσουν (θα έχουν δικαίωμα τριών σταυρών) για την εκλογή των αντιπροσώπων στο συνέδριο της 22ας Απριλίου.

patra node (1) patra node (2) patra node (3)