07.08.2020    15:29

Στοκχόλμη: Πληροφορίες για σύλληψη του δράστη της επίθεσης με φορτηγό – Δείτε τις εικόνες του με τη μαύρη κουκούλα (upd)

Ένας άνδρας συνελήφθη στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης σε σχέση με την επίθεση στην πρωτεύουσα της Σουηδία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Aftonbladet.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που πάντως δεν έχουν προς ώρας επιβεβαιωθεί, ο άνδρας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Νωρίτερα, η σουηδική αστυνομία είχε κάνει γνωστό ότι ανακρίνει δύο άτομα σε σχέση με την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, ενώ άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών.

Στο μεταξύ ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές ασφαλείας της Σουηδίας για τον βασικό ύποπτο της επίθεσης με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις  άνθρωποι και τον τραυματισμό άγνωστου μέχρι στιγμής αριθμού πολιτών.

Ο φερόμενος ως δράστης

Άγνωστος οδήγησε κλεμμένο – νωρίτερα εντός της ημέρας – φορτηγό ζυθοποιίας επάνω σε πεζούς, σε κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της Στοκχόλμης, την οδό Βασιλίσσης, πέφτωντας στη συνέχεια με το όχημα επάνω στην πρόσοψη του εμπορικού καταστήματος Ahlens.

Το φορτηγό εκλάπη από άγνωστο, την ώρα που ο οδηγός του ξεφόρτωνε εμπόρευμα σε εστιατόριο, δήλωσε εκπρόσωπος της ζυθοποιίας.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι «η χώρα δέχθηκε επίθεση» και συμπλήρωσε ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο βασικός ύποπτος φέρεται να ξέφυγε τρέχοντας προς σταθμό του μετρό.

«Μαύρη κουκούλα»

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός άνδρα ο οποίος αναζητείται.

«Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με αυτό το πρόσωπο», ανέφερε αξιωματικός, δείχνοντας τη φωτογραφία ενός άνδρα, σχετικά νεαρής ηλικίας, ο οποίος φορά μια μαύρη κουκούλα.

Οι εικόνες αυτές τραβήχθηκαν από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο.

Η αστυνομία τόνισε επίσης ότι δεν είχε καμία ένδειξη ότι επίκειτο επίθεση στη Σουηδία.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης έχει εκκενωθεί, ενώ η λειτουργία του μετρό έχει σταματήσει.