26.05.2020    23:31

Στουρνάρας για ΔΝΤ: Εάν θέλει να φύγει, ας φύγει

«Εάν θέλει το ΔΝΤ να φύγει, ας φύγει», δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν τους χρειαζόμαστε», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα συνεδριάζει το Euro Working Group, ενώ επίκειται και η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί την Τρίτη. Μίδια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση καθώς ανοίγει η «αυλαία» των προεργασιών για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη Δευτέρα ο κ. Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει το EWG για την πρόοδο στην ικανοποίηση των προαπαιτουμένων της τρίτης αξιολόγησης και κυρίως για την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Όλα αναμένεται να «κλειδώσουν» στο Eurogroup του Ταλίν στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η άφιξη των επικεφαλής των θεσμών, για να ξεκινήσει και επίσημα η τρίτη αξιολόγηση, τοποθετείται χρονικά για μετά τις 15 Οκτωβρίου, όταν δηλαδή θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες των εκλογών στη Γερμανία, πιθανά και η νέα κυβέρνηση της χώρας, όπως και η φθινοπωρινή σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.