16.07.2020    20:26

Στ. Πέτσας: Ασύγκριτα πιο δύσκολη η νέα φάση – Θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα

H νέα φάση των μέτρων είναι ασύγκριτα πιο δύσκολη, αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καλώντας τους πολίτες να μην επαναπαύονται.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι στόχος είναι η επαναφορά στην κανονικότητα σε φάσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση εκλογών» και διέψευσε τα σχετικά σενάρια κάνοντας λόγο για «φοβίες της αντιπολίτευσης».
Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως ό,τι ανοίγει από τις 4 Μαΐου «μπορεί και να ξανακλείσει» και πρόσθεσε πως για να μην έχουμε πισωγύρισμα χρειάζεται συνέχιση της πειθαρχίας.
«Θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό και θα είναι βαριά, στην αρχή θα έχουμε συστάσεις και μετά θα έχουμε βαριά πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα» προειδοποίησε. Όπως είπε, τα πρόστιμα αφορούν τους καταστηματάρχες και τους πολίτες για τις μάσκες όπου είναι υποχρεωτικές ή τις αποστάσεις των τραπεζιών.

Για τη δημόσια υγεία ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι “όταν λέμε ότι έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις έχουν ήδη γίνει 3.848 προσλήψεις κι από τις 565 ΜΕΘ φτάσαμε σε 1.015 ΜΕΘ. Μεγάλο ποσοστό των προσλήψεων, το μεγαλύτερο, θα παραμείνει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ”.

Όπως ανέφερε, 107.000  συμπολίτες μας πήραν την έκτακτη ενίσχυση πριν το Πάσχα, στον τομέα της υγείας ως επί το πλείστον, έχουμε αύξηση εφημεριών κατά 15%.

“Από 18 Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι απολύσεις, άλλα είχαμε κάμψη στην απασχόληση γιατί είχαμε κάμψη στις προσλήψεις λόγω τουρισμού θα στηρίξουμε την απασχόληση και το μη μισθολογικό κόστος. Είχαμε πόρους για Μάρτιο – Απρίλιο, έχουμε προβλέψει πόρους και για τον Μάιο και τον Ιούνιο και κρατάμε εφεδρείες για επανεκκίνηση της οικονομίας” παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τα δημοτικά σχολεία ανέφερε ότι “πάμε βήμα – βήμα εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα για την επιστροφή στην κανονικότητα με τη μέγιστη δυνατή προστασία”.