09.08.2020    16:54

Συναγερμός στην κυβέρνηση – Ετοιμοι να επαναφέρουν τοπικά lockdowns και τα SMS μετά την αύξηση κρουσμάτων

Τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να πάρει τα μέτρα που χρειάζεται για να ανακοπεί η διασπορά του ιού.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να λάβει επιπλέον μέτρα, ώστε να ανακόψει την αύξηση των κρουσμάτων και τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς ο απολογισμός είναι πλέον ανησυχητικός.

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται τρεις τηλεδιασκέψεις για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά. Μια φορά την εβδομάδα και εάν χρειαστεί και περισσότερο θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ώστε να επαναξιολογείται συνεχώς η κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, η επαναφορά των SMS, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown.