01.06.2020    02:49

Συννεφιά και τοπικές βροχές – Έως 23 βαθμούς η θερμοκρασία

Τοπικές βροχές αναμένονται τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικούς όμβρους στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη από 02 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν από τα βορειοδυτικά και πιθανόν να βρέξει τοπικά. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους 4 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 ως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 19-04-2017

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο.