02.06.2020    00:25

Τα «γαλλικά» της Γιαννακοπούλου για την Κεραμέως και το mea culpa (video)

Απρεπείς εκφράσεις ακούστηκαν στη Βουλή,  συγκεκριμένα στη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πρωταγωνίστρια του περιστατικού ήταν η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία ξέχασε ανοιχτό το μικρόφωνο, την ώρα που χτύπησε το κινητό της και καταλάθος άρχισε τα «γαλλικά».  «Κάνουν πρότυπο την Πλάκα. Τι μπλέκουν τα πειραματικά με τα πρότυπα;» ακούστηκε να λέει στην αρχή η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. «Τα έχει κάνει σ@@@ά. Θα γίνει χαμός, θα την σκίσω. Σε κλείνω γιατί είμαι ψηφολέκτης», είπε στη συνέχεια και έκλεισε το κινητό τηλέφωνο της.

Η απάντηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Στους διαδρόμους της Βουλής προκλήθηκαν πολλές συζητήσεις για τα όσα ελέχθησαν στην Ολομέλεια. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε ότι αναφερόταν στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στα πειραματικά σχολεία και ειδικότερα για το Μαράσλειο. «Παντελώς ανακόλουθη η Νίκη Κεραμέως. Ακούσατε τη ζωντανή κριτική μου. Τα παιδιά μου πηγαίνουν στο Μαράσλειο. Υποβαθμίζει το καλύτερο πειραματικό, το Μαράσλειο. Δεν είναι το ζήτημα το δικό μου το ρουσφέτι. Πονάω το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Mea culpa στο facebook

Η κ. Γιαννακοπούλου, εξήγησε μέσω της ιστοσελίδας της στο Facebook πως εξέφρασε με ανθρώπινο εκνευρισμό την αντίθεσή της σε ρυθμίσεις της κ. Κεραμέως «που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο».


«Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία : οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά», αναφέρει η κ. Γιαννακοπούλου.