-->
01.08.2021

Τζέιλεν Μπράουν (Σελτικ) και Μάλκολμ Μπρόγκντον (Πέϊσερς): Βρέθηκαν σε διαδήλωση για τη δολοφονία του Φλόιντ

Η Αμερική έχει ξεσηκωθεί και οι αντιδράσεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι πολλές. Διάσημοι σε όλο τον κόσμο έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή. Ο άσος των Σέλτικ, Τζέιλεν Μπράουν μάλιστα οδήγησε 15 ώρες προκειμένου να βρεθεί σε μια ειρηνική διαδήλωση.

«Οδηγούσα για δεκαπέντε ώρες προκειμένου να είμαι στη Τζόρτζια (πολιτεία), στην κοινότητά μου. Αυτή είναι μια ειρηνική διαδήλωση. Το ότι είμαι διάσημος ή παίζω στο ΝΒΑ δεν με βγάζει από τέτοιου είδους συζητήσεις. Πρώτα και κυριότερα είμαι ένας μαύρος πολίτης και μέλος αυτής της κοινωνίας. Παρουσιάζουμε την ανάγκη για ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν τις αδικίες που βλέπουμε. Δεν είναι ΟΚ όλο αυτό. Οι φωνές μας πρέπει να ακουστούν. Είμαι 23 ετών, δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Αλλά νιώθω όπως όλοι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο άσος των Μπόστον Σέλτικς.

Στην ίδια διαδήλωση βρέθηκε και ο Μάλκολμ Μπρόγκντον των Ιντιάνα Πέισερς, ο οποίος επεσήμανε «έχω αδελφούς και αδελφές, έχω φίλους που είναι στους δρόμους, που είναι εκεί έξω και δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο που είμαι εγώ, που τους προσπερνούν, που βιώνουν την έννοια της κοινωνικής διάκρισης καθημερινά».Διαβάστε επίσης