12.07.2020    12:18

Τσίπρας: Δέχθηκα πυρά εκ των έσω…

Πυρά από στελέχη του κόμματό του δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Στο ερώτημα για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε τους τελευταίους δύο μήνες –με την υγειονομική κρίση να είναι σε έξαρση– παραδέχθηκε ότι υπήρξε αντίλογος στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, ο οποίος όμως δεν τον επηρέασε. «Δέχομαι κριτική για αυτό, ότι δεν έπρεπε να είσαι τόσο χαμηλών τόνων στην πανδημία, διότι ναι μεν υπευθυνότητα, αλλά αντιπολίτευση κάνεις, εγώ αυτό αισθάνθηκα ότι ήταν σωστό για τη χώρα και για τον λαό. Οχι στη φάση της κρίσης να βγαίνω και να κουνάω το δάχτυλο».

Οσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για τη χάραξη μιας εθνικής γραμμής, ασκώντας παράλληλα κριτική για το θέμα του φράχτη στον Εβρο. «Κάνεις διάβημα γιατί πέρασαν από εδώ. Να κάνεις διάβημα και να προσπαθείς να το κρύβεις και να λες δεν τρέχει τίποτα και να μεταφέρεις και τον φράχτη λίγο πιο εδώ μην τυχόν και ενοχλήσεις την Τουρκία, δεν πιστεύω ότι είναι η ορθή στρατηγική», κατέληξε στη συνέντευξή του.