13.07.2020    08:13

Υπόθεση Σκριπάλ: Στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία και του δεύτερου υπόπτου

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα πραγματικά στοιχεία του δεύτερου υπόπτου της υπόθεσης Σκριπάλ. Πρόκειται για ένα στρατιωτικό γιατρό των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού GRU, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Bellingcat.

Το πραγματικό του όνομα δεν είναι Αλεξάντερ Πετρόφ, όπως ήταν γνωστός μέχρι πρότινος. Ο ύποπτος ονομάζεται Αλεξάντερ Εβγκένιεβιτς Μισκίν. Τα πραγματικά του στοιχεία επιβεβαιώθηκαν χάρη σε μαρτυρίες, αλλά και με τη βοήθεια του διαβατηρίου με το οποίο και ταξίδεψε στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα ο ιστότοπος τονίζει ότι «η διαδικασία προσδιορισμού της ταυτότητας του άνδρα από την Bellingcat  περιελάμβανε πολυάριθμες ανοιχτές πηγές, καταθέσεις από ανθρώπους που γνώριζαν το άτομο, καθως και αντίγραφα εγγράφων αναγνώρισης, ανάμεσά σε αυτά και σαρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου του».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένας σχολιασμός εκ μέρους της βρετανικής αστυνομίας σχετικά την πραγματική ταυτότητα των φερόμενων ως υπόπτων στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια με Ναβιτσόκ.