27.05.2020    19:07

Χαλκιδική: Προβλήματα στην Ιερισσό λόγω της κακοκαιρίας

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ιερισσό Χαλκιδικής, με την πυροσβεστική να προχωράει στην απάντληση υδάτων και σε κοπές δέντρων, ενώ μετέφερε έναν άνδρα από ποιμνιοστάσιο σε ασφαλές σημείο.

Το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή και η πυροσβεστική δέχθηκε 25 κλήσεις από τις οποίες οι 14 αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και πέντε κοπές δέντρων.

Τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο η πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ανακοίνωσε ότι από σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι υπηρεσίες του δήμου Δέλτα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με συνέπεια την αύξηση της στάθμης των υδάτων του ποταμού Λουδία.

Μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια στις πληγείσες περιοχές, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην περιοχή Δέλτα Χαλκηδόνας έχει ανέβει η στάθμη των υδάτων των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα και υπάρχει ο σχετικός έλεγχος.