-->
27.07.2021

Χρ. Σταϊκούρας: Ο κ. Τσίπρας ξεπερνά σε κοπτοραπτική τον κ. Τσακαλώτο

«Ο κ. Τσίπρας, σε σημερινή του ομιλία, απέδειξε ότι συναγωνίζεται, και μάλλον ξεπερνά, τον κ. Τσακαλώτο στην κοπτοραπτική» αναφέρει του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε πως αισθάνεται ντροπή για τη δήλωσή του πως «οι τράπεζες πλήρωσαν την κρίση».

Ο κ. Σταϊκούρας κάνει λόγο για δήλωση που «συγχρονισμένα παραποίησαν» ενώ επιτίθεται κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον «να αφήσει το κατασκευασμένο φύλλο συκής και, αν δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αισθανθεί ντροπή για αρκετά από τα πολιτικά πεπραγμένα του, ας αισθανθεί τουλάχιστον ευθύνη γιατί με τις πολιτικές ασυναρτησίες και τις αυταπάτες του  επιβάρυνε, ως Πρωθυπουργός, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει πως «με την πολιτική του, οδήγησε σε απώλεια 40 δισ. καταθέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015 από το τραπεζικό σύστημα και στην εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών».

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «συνέπεια των πολιτικών του υπήρξε η ύφεση της οικονομίας κατά τα έτη 2015 και 2016 και μία αχρείαστη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την οποία προστέθηκε κόστος στο Δημόσιο, μεταβλήθηκε η ιδιοκτησιακή δομή των πιστωτικών ιδρυμάτων και έχασαν τεράστια ποσά το Δημόσιο, οι φορολογούμενοι και οι ιδιώτες μικρομέτοχοι».

«Τα λοιπά στην ώρα τους» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.Διαβάστε επίσης