28.05.2020    03:30

Παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας ο Τραμπ – Λευκός Οίκος: Οι Δημοκρατικοί θα έπρεπε να ντρέπονται

Eπιταχύνονται οι διαδικασίες αποπομπής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτν Τραμπ. Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε κατάχρηση εξουσίας ενώ ζητά από τον επικεφαλής της δικαστικής επιτροπής να προχωρήσει με τη διαδικασία παραπομπής.

Η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών πρόσθεσε ότι ζητά από τους επικεφαλής των αρμοδίων επιτροπών που εμπλέκονται στην διαδικασία να «προχωρήσουν βάσει των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν την παραπομπή του προέδρου».

Η Πελόζι μιλώντας μία μέρα μετά την έναρξη της διαδικασίας στη επιτροπή δικαστικών υποθέσεων στην οποία κατέθεσαν τέσσερις συνταγματολόγοι είπε «Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος έκανε κατάχρηση της εξουσίας για το προσωπικό του συμφέρον και εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται ότι, οι Δημοκρατικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραπέμψουν τον Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου.

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί έχουν τρελαθεί – Εκλέχθηκα για να καθαρίσω το βάλτο

Νωρίτερα ο Τραμπ σε δυο αναρτήσεις του στο Twitter, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «έχουν τρελαθεί» και πως ενώ δεν έχουν στοιχεία εναντίον του αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία.

«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς».

«Εκλέχθηκα για να »καθαρίσω το βάλτο» και αυτό κάνω», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο της επιτροπής πληροφοριών Άνταμ Σιφ, τον Τζο Μπάιντεν και τη Νάνσι Πελόζι.

Λευκός Οίκος: Ντροπή για τους Δημοκρατικούς

Έντονη η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Η εκπρόσωπος Τύπου Στεφανί Γκρίσαμ έγραψε στο Twitter ότι η Νάνσι Πελόζι και οι Δημοκρατικοί «θα έπρεπε να ντρέπονται».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κανεί τίποτε πέρα από το να κυβερνά τη χώρα μας, με αποτέλεσμα μια οικονομία που ανθεί, περισσότερες δουλειές και δυνατότερο στρατό, για να αναφέρουμε μόνο ορισμένα από τα μεγάλα του επιτεύγματα. Αναμένουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία», έγραψε η Γκρίσαμ.