Search
Close this search box.
Search

Σοκ: 3.465 νέα κρούσματα, τα περισσότερα ημερησίως από την αρχή της πανδημίας – 630 οι διασωληνωμένοι!

Πριν 4 έτη

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.465, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.966 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.252 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Στο «κόκκινο» η Αττική με 1.701 νέα κρούσματα – Βράζουν το κέντρο της Αθήνας και Πειραιάς

Οι περισσότερες από τις νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 17/3 αφορούν στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας με 1.701 κρούσματα σε 24 ώρες.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 197 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 208 κρούσματα

Δυτική Αττική: 76 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 273 κρούσματα

Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 456 κρούσματα

Νήσων: 26 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 147 κρούσματα

Πειραιώς: 318 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 394 νέες μολύνσεις και 130 στην Αχαΐα.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.