-->
07.07.2022

Άδωνις: «Όχι» σε εξεταστική για Βενεζουέλα, «ναι» για Βαρουφάκη

«Οι εκλογές πρέπει να γίνουν διότι, όσο μένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, η Ελλάδα χάνει χρόνο. Και δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Τονίζοντας ότι η ΝΔ στοχεύει στην εξεύρεση της αλήθειας και στον καταλογισμό των πραγματικών ευθυνών, αναφέρει ότι το θέμα του Γ. Βαρουφάκη είναι θέμα ουσίας και αφορά τα χρήματα των Ελλήνων που χάθηκαν, ενώ επιρρίπτει τη μέγιστη ευθύνη στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα του οποίου, όπως σημειώνει, «ο Βαρουφάκης ήταν προσωπική επιλογή», αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο πλήρως το «πάτημα» που δίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο τέως υπουργός Οικονομικών με τις «αποκαλύψεις» του.

Ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνεται στην συνέντευξή του της πολιτική της κυβέρνησης Α. Σαμαρά στο ζήτημα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ σε ό,τι αφορά τον ίδιο καθώς διετέλεσε υπουργός Υγείας, προσθέτει, «προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά ως προς το ότι τήρησα απόλυτα το δημόσιο συμφέρον, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή, ζήτησαν την παραίτησή μου από οποιαδήποτε παραγραφή και την άμεση εκδίκαση από τον φυσικό μου δικαστή. Δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ».

Αναφέρει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για τη Βενεζουέλα, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει γιατί «η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εξακολουθεί να στηρίζει το εγκληματικό καθεστώς Μαδούρο και αν αυτό συνδέεται με τα ταξίδια του κ. Παππά ακόμα και με οικονομικές απολαβές του ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρότυπο των Podemos», υιοθετώντας πλήρως την ρητορική της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας.

 

Διαβάστε επίσης