-->
29.06.2022

Άλιμος: H νέα πεζογέφυρα στην Ποσειδώνος – Γιώργος Καραγιάννης: Θα τοποθετηθούν άλλες έξι

Ολοκληρώθηκε χθες η τοποθέτηση της πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος διεξάγεται κανονικά από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Eίχε διακοπεί από χθες στις 22:00, λόγω τοποθέτησης πεζογέφυρας και οι εργασίες επρόκειτο αρχικά να διαρκέσουν έως σήμερα στις 22:00. Η λεωφόρος Ποσειδώνος δόθηκε, όμως, νωρίτερα στην κυκλοφορία, αφού αποπερατώθηκαν οι εργασίες.

Οι εργασίες εξελίχθηκαν σύμφωνα με το πλάνο και μάλιστα η παραλιακή θα αποδοθεί νωρίτερα στην κυκλοφορία δήλωσε ο νωρίτερα δήμαρχος Aλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

«Είναι ένα έργο που το είχαμε πάρα πολύ ανάγκη, για 2,5 χρόνια οι διερχόμενοι οδηγοί έκαναν μεγάλη υπομονή και τους ευχαριστούμε. Είχαμε μεγάλη ανάγκη αυτή την πεζογέφυρα, γιατί έτσι όπως ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, έτσι ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια οι πεζοί που προσπαθούσαν να περάσουν από την πόλη απέναντι στην παραλία. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο σημείο είχαμε πολλά τροχαία»

Η τοποθέτηση της πεζογέφυρας ολοκληρώθηκε επτά ώρες νωρίτερα από τον εκτιμώμενο χρόνο ωστόσο δεν θα παραδοθεί ακόμη στο κοινό καθώς πρέπει να  πρέπει να πέσουν μπετά στο κατάστρωμα και να τοποθετηθούν προστατευτικά τζάμια ασφαλείας.

Έχει μήκος 45 μέτρα και ύψος 11 μέτρα γιατί από κάτω βρίσκονται τα ηλεκτροφόρα καλώδια του τραμ.

Γιώργος Καραγιάννης: Η πρώτη από τις 6 που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία 

«Με μεγάλη χαρά παραβρέθηκα στον Άλιμο για να παρακολουθήσω την εντυπωσιακή εγκατάσταση του μεταλλικού σκελετού επί των βάθρων της πεζογεφυρας. Είναι η πρώτη από τις 6 που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής», ανέφερε σε ανάρτησή του στο instagram ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και συνέχισε:
«Η πεζογεφυρα του Αλίμου θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί σε χρήση εντός του καλοκαιριού. Είναι ένα έργο ουσιαστικής συμβολής στην τουριστική ανάπτυξη των παρακτιων δημων, αφού θα φέρει με ασφάλεια δημότες και επισκέπτες πιο κοντά στη θάλασσα.
Τόσο ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, όσο και εγώ, παρακολουθούμε την εξέλιξη του συνόλου του έργου, ώστε να παραδοθεί γρήγορα και σύμφωνα με το σχεδιασμό».


Διαβάστε επίσης