-->
20.04.2024

Άνοιξε ο ασκός του Αίολου στον ΔΟΛ: Ξεκινάει η διαδικασία εκκαθάρισης – Ο Μουλόπουλος, η γάτα… Ιμαλαϊων και η μη λύση

Στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής σε διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία του ΔΟΛ προχωρούν άμεσα, ίσως και εντός της ημέρας (18/1/2017) σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστώτριες τράπεζες  προτείνοντας ως ειδικό διαχειριστή την εταιρία Grant Thornton.

Η κατάθεση της αίτησης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την εταιρία όπου χθες εμφανίστηκε ως «σωτήρας» για την ανεύρεση λύσης ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος Πρόεδρος της Αυγής.

Τραπεζικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η κατάθεση της αίτησης αποτελεί μονόδρομο καθώς δεν έχει εμφανιστεί αξιόπιστη πρόταση σωτηρίας της επιχείρησης επισημαίνοντας με νόημα ότι ουδείς μπορεί να βασίζεται σε θεωρητικές προσεγγίσεις διάσωσης που περιλαμβάνουν εμπλοκή Σαββίδη και Μπόμπολα.

Η υποβολή της αίτησης διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές δυσχέρειες στα Μέσα Ενημέρωσης που έχει υπό τον έλεγχό του ο ΔΟΛ και κυρίως στις εφημερίδες Νέα και Βήμα.

Και αυτό διότι μέχρι να εκδοθεί απόφαση δεν θα υπάρχει τραπεζική χρηματοδότηση της εταιρίας για να καλύψει τις ανάγκες της.

Στο πλαίσιο αυτό τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι αποτελεί μονόδρομος η διακοπή της καθημερινής κυκλοφορίας των Νέων και η διατήρηση μόνο εβδομαδιαίων εκδόσεων του Βήματος και των Νέων.

Υπολογίζεται ότι ο Ειδικός Εκκαθαριστής στο ΔΟΛ θα έχει εγκατασταθεί εντός δύο μηνών και αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις όπως η περικοπή του κόστους ώστε να μπορεί να πουληθεί η εταιρία καθαρή βαρών και βιώσιμη σε επενδυτή.Διαβάστε επίσης