Search
Close this search box.
Search

Από γκάφα σε γκάφα η Νέα Δημοκρατία – Πιέζουν την Μαρία Αντωνίου να παραιτηθεί (upd)

Πριν 9 έτη

Από γκάφα σε γκάφα φαίνεται πως πέφτει η Συγγρού, αφού η αναβολή των εκλογών επηρεάζει για τα καλά το κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα επίπεδα. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως ο ορισμός της Μαρίας Αντωνίου ως γραμματέα της Κ.Ο. έχει σηκώσει τέτοια θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

maria_antoniou

Η απόφαση του Γιάννη Πλακιωτάκη να προωθήσει στη θέση του, ως γραμματέα Κ.Ο. τη βουλευτή Καστοριάς άνοιξε ακόμα μεγαλύτερες πληγές στο εσωτερικό της ΝΔ.

kellas

Η Μαρία Αντωνίου μέχρι πρότινος ήταν εκ των αναπληρωτών γραμματέων του Γιάννη Πλακιωτάκη μαζί με τους Χρήστο Κέλλα, Δημήτρη Κυριαζίδη και Σάββα Αναστασιάδη.

DimitrisKyriazidis

ANASTASIADHS_2_171643117

Το γεγονός όμως πως ο νέος πρόεδρος επέλεξε μια πιο νέα βουλευτή και όχι τον Σάββα Αναστασιάδη που εκλέγεται από το 2009, εξόργισε το βουλευτή Β Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ο Δημήτρης Κυριαζίδης αν και όχι άμεσα ενδιαφερόμενος αφού και αυτός εκλέχτηκε το 2012, όπως ο Χρήστος Κέλλας και η Μαρία Αντωνίου εξέδωσε ανακοίνωση που χτυπάει τόσο το νέο πρόεδρο του κόμματος όσο και τη συνάδελφο του.

“Αξιότιμε αναπληρωτή πρόεδρε..” γραφείο μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κυριαζίδης στην επιστολή του σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το Γιάννη Πλακιωτάκη. Εξάλλου στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους πολλοί γαλάζιοι βουλευτές κάνουν λόγο για ” Συντονιστή ” όταν αναφέρονται στον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας πως δεν ακολουθήθηκε και το καταστατικό του κόμματος που κάνει λόγο για πέντε συνεχή κοινοβουλευτικά χρόνια και τουλάχιστον δυο θητείες βουλευτή. Αυτό σημαίνει πως και καταστατικά η Μαρία Αντωνίου δεν μπορεί να μείνει.

nd

Εξάλλου το ίδιο είχε συμβεί και τον Φεβρουάριο του 2015 όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε επιλέξει την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. αλλά την έκανε πίσω μετά τις μουρμούρες των βουλευτών και προώθησε τον Γιάννη Πλακιωτάκη. anna-asimakopoulou

Πάντως οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως μετά το δημοσίευμα του 15minutes.gr και την ανάδειξη του θέματος στη Συγγρού κάνουν δεύτερες σκέψεις και από ώρα σε ώρα θα παραιτήσουν τη Μαρία Αντωνίου και θα αναλάβει ο Σάββας Αναστασιάδης ο οποίος οι πληροφορίες λένε ότι ήδη έχει ειδοποιηθεί.

Πάντως Κυριαζίδης και Αναστασιάδης στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα ενώ η Μαρία Αντωνίου τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και για αυτό το λόγο προωθήθηκε η βουλευτής Καστοριάς ενώ ο Χρήστος Κέλλας είπε ότι δεν ενδιαφέρονταν για τη θέση.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.