Search
Close this search box.
Search

Άνω – κάτω το επιτελείο Τζιτζικώστα για τις διαρροές για Βορίδη

Πριν 9 έτη

Άνω – κάτω είναι το επιτελείο Τζιτζικώστα μετά τις διαρροές ότι ο Μάκης Βορίδης ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέο κόμμα μετά το θρίαμβο της Λεπέν στη Γαλλία.

 Τα σχέδια δεν είναι νέα αλλά φούντωσαν μετά τη μεγάλη νίκη των ακροδεξιών στη Γαλλία. Αυτό όμως έρχεται σε μια περίοδο όπου ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα και κάθε τέτοια διαρροή κάνει κακό στην υποψηφιότητα του περιφερειάρχη.

 Πάντως η απόφαση για τον Μάκη Βορίδη είναι ειλημμένη. Αν κερδίσει ο Τζιτζικώστας ο ίδιος θα είναι ουσιαστικά ο “νέος αρχηγός” αφού θα αναλάβει πρόεδρος της Κ.Ο. λόγω του γνωστού κωλύματος ενώ αν χάσει ο ίδιος θα αναλάβει αρχηγός των βουλευτών που στηρίζουν τον περιφερειάρχη και θα προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη μέρα.

 Αυτό σημαίνει είτε ότι θα παραμείνει διεκδικώντας κάποια στιγμή την αρχηγία της ΝΔ, είτε θα φύγει δημιουργώντας νέο κόμμα. Κάτι που είναι και το πιο πιθανό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Γαλλία.

 Μαζί του είναι και ο Τάκης Μπαλτάκος, που στο πρόσωπο του βλέπει το νέο ηγέτη της νέας δεξιάς. Όλα αυτά όμως δημιουργούν μεγάλο ζήτημα στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα με στενούς του συνεργάτες να του εισηγούνται να πάρει αποστάσεις από τον πρώην υπουργό υγείας, όπως έκανε και με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο που υποστήριξε πως αν εκλεγεί θα ζητήσει την παραίτηση του από τη θέση του γραμματέα της ΝΔ.

 Κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες και στην επόμενη δημόσια παρέμβαση που θα κάνει. Πάντως το κλίμα για τον Μάκη Βορίδη δεν είναι καλό και ήδη στενοί συνεργάτες του Τζιτζικώστα δεν βλέπουν με καλό μάτι την κινητικότητα του πρώην υπουργού.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.