Search
Close this search box.
Search

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Άν η ΝΔ θέλει την αυτοδυναμία δεν θα έπρεπε να αφήνει κανέναν στο περιθώριο

Πριν 5 έτη

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξη του στο News 24/7 μεταξύ άλλων τόνισε, ότι “αν η ΝΔ είχε στόχο της,  την αυτοδυναμία η αίσθηση η δική μου είναι ότι στρατηγικά δεν θα έπρεπε να αφήνει κανένα περιθώριο αλλά αντίθετα να αξιοποιεί όλα τα στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της. Αν αυτό δεν γίνεται προφανώς με «δική της παράλειψη» αφήνει χώρο και δίνει την δυνατότητα σε πολλούς να μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτό το κενό γιατί θέλουν να εκφραστούν πολιτικά. Άρα αυτή η σχέση δεν είναι μονόδρομος, είναι αμφίδρομη. Αφήνουμε τον χώρο και όταν αφήνουμε τον χώρο υπάρχουν και τέτοιες πρωτοβουλίες”

Για διάφορους κομματικούς σχηματικούς, όπως το νέο κόμμα από τον Σάββα Τσιτουρίδη είπε: “Όσον αφορά εμένα από τη στιγμή που είμαι ενεργός θα συζητήσω, θα ακούσω, θα κουβεντιάσω. Έχω γίνει κοινωνός πολλών προτάσεων αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με αποφάσεις.Δεν έχω κουβεντιάσει με τον κ.Τσιτουρίδη. Τον εκτιμώ, υπήρξαμε και οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, τον σέβομαι. Δεν είχα γνώση αυτών των προθέσεων του παρά μόνο όταν δημοσιοποιηθήκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.”

Για σχέση με τη ΝΔ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε:

“Δεν έχω χάσει ποτέ εκλογές δηλαδή θα έπρεπε να προσεγγίζομαι ως ένας εν αναμονή βουλευτής υπό την έννοια ότι εγώ παραιτήθηκα όταν η ΝΔ μου ζήτησε να παραιτηθώ για να δώσω την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αθήνα. Θυμίζω ότι προέρχομαι από τη Β Αθηνών. Εγώ εκλεγόμουν πάντοτε στις υψηλότερες θέσεις στη Β’ Αθηνών. Παραιτήθηκα για να καλύψω το κενό που είχε τότε η παράταξη για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας. Παραιτούμενος έδωσα τη μάχη και μάλιστα ο πρώτος που έδωσε αυτό που σήμερα συζητείται τόσο πολύ το ηθικό πλεονέκτημα. Διότι η ΝΔ σήμερα ζητά από ορισμένα στελέχη που θα κατέβουν στις ευρωεκλογές να παραιτηθούν προκειμένου να έχουν το ηθικό πλεονέκτημα. Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα το είχα δώσε τότε όταν ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα να παραιτηθώ. Από εκείνο το σημείο και μετά παρέμεινα στο Δήμο της Αθήνας,στην αυτοδιοίκηση,όπως μου ζητήθηκε. Από τα δημοσιεύματα έμαθα ότι υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας θα ήταν ο κ.Μπακογιάννης εννοώντας με την έννοια του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ. Προφανώς έχει δικαίωμα η ΝΔ να διαλέξει κάποιον στη διαδοχή τη δική  μου για να δώσει τη μάχη της Αθήνας. Εγώ από εκείνο το σημείο και μετά έχοντας το ηθικό πλεονέκτημα κάνω αυτό που μου ζήτησε μέχρι τελευταία στιγμή  παραδίδοντας τη σκυτάλη στον κ.Μπακογιάννη. Η ερώτηση αν έχω αξιοποιηθεί ή όχι θα έπρεπε να γίνεται όχι σε εμένα αλλά στη ΝΔ. Η ΝΔ να πει γιατί δεν έχω αξιοποιηθεί ή γιατί δεν έχει την όποια σχέση που θα έπρεπε να έχει με ένα στέλεχος που δεν έχασε ποτέ εκλογές αλλά έκανε πάντα αυτό που του ζήτησε η παράταξη”.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.