-->
20.04.2021

Σκληρότερα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού – Πανελλαδικό lockdown στο τραπέζι – Nέο δραματικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας να χτυπά το «καμπανάκι» του κινδύνου για επιβολή νέων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη θα βρεθούν τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο πως θα συζητηθούν ή τεθούν άμεσα νέα μέτρα με φόντο το ενδεχόμενο «κλεισίματος» και της Αττικής ή άλλων περιοχών εκτός αυτών που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο».

Πάντως, όπως μετέδωσε το Mega και ο Νίκος Ευαγγελάτος υπάρχουν σκέψεις για σκληρότερα μέτρα, δραματικά όπως τα αποκάλεσε, συμπληρώνοντας ότι ενδέχεται ακόμη και πανελλαδικό lockdown.

Στις εισηγήσεις περιλαμβάνεται η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ μπορεί να κλείσουν και τα Λύκεια στην Αττική.

Όπως τονίστηκε χθες, η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογική κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγουμένη εβδομάδα.

Πάντως, νωρίτερα, σήμερα ο Καθηγητής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος προσδιόρισε ως ιδεατό χρονικό διάστημα για τη διάρκεια του μέτρου τις 15 ημέρες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση των ειδικών, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες

Εκρηκτική αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη -χθες ανακοινώθηκαν 595 διαγνώσεις- η οποία ανά μονάδα πληθυσμού παρουσίασε ως και 4 φορές περισσότερες διαγνώσεις σε σύγκριση με την Αττική και η μετάβαση αυτή έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.
Διαβάστε επίσης