Search
Close this search box.
Search

Ένταση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες – Αποχώρησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν 9 έτη

Σε βαρύ κλίμα άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες επεξεργασίας του ν/σ προκειμένου να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το προσεχές Σάββατο.
Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλη, ο οποίος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς όπως είπε, «το νομοσχέδιο αναρτήθηκε χθες βράδυ και το έλαβα στα χέρια μου σήμερα».
«Αδικούμε τους εαυτούς μας αν λέμε ότι το ν/σ το είδαμε χθες βράδυ’– το ν/σ έχει αναρτηθεί για διαβούλευση από τις 22/7 το πρώτο κομμάτι, και αυτό των αδειοδοτήσεων και της ΕΡΤ από 23/7, αυτό συνιστά χρόνο τριών μηνών έως σήμερα» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας στις αντιδράσεις.
«Θα αποδειχθεί στη διάρκεια της συζήτησης ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει και διάλογο, και ευρύτερες συναινέσεις» σημείωσε ο υπουργός.
«Δεν μπορούμε να συμπιέζουμε χρόνους, άλλωστε δεν έχουμε κάποια προθεσμία που πρέπει να τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα αφού το ν/σ δεν έχει να κάνει με μνημονιακές υποχρεώσεις» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.
«Δεν εξηγείται το επείγον, άρα δημιουργεί βάσιμες ή αβάσιμες υποψίες ότι πάμε γρήγορα για να τελειώνουμε γρήγορα» σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
«Το ν/σ έχει άρθρα πέραν αυτών που υπήρχαν στη διαβούλευση…
Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει γιατί πάει σε τέτοιες διαδικασίες, το ν/σ ήρθε στα χέρια μας χθες βράδυ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ενώ και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γ. Αμυράς υποστήριξε ότι «υπάρχουν άσχετες διατάξεις για ΦΠΑ εργοληπτικών εταιρειών, εστιάτορες και βενζινοπώλες».
Ανάλογες ενστάσεις εξέφρασε και ο κ. Γ.Καρράς από την Ένωση Κεντρώων, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν επαρκεί ο χρόνος, δεν μπορεί να υπάρχει σε τόσο λίγο χρόνο ουσιαστικός διάλογος.
Να συζητηθεί με την κανονική διαδικασία, και όχι ως κατεπείγον».
Στον αντίποδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελος είπε: «Εδώ και οκτώ μήνες συζητείται το νομοσχέδιο αυτό.
Ανακοινώθηκε ακόμα και από τον πρωθυπουργό.
Όσοι δεν παρακολουθούν την νομοθετική διαδικασία και τις ανακοινώσεις, να απολογηθούν στο λαό.
Υπάρχει ή αδυναμία πολιτικής θέσης, ή λόγοι εντυπώσεων υπαγορεύουν στους συναδέλφους ν’ αντιδρούν».
Μετά από την ολιγόλεπτη διακοπή, τελικώς, διενεργήθηκε ψηφοφορία προκειμένου να είναι τα μέλη των Επιτροπών που θα αποφάσιζαν για τον τρόπο συζήτησης: Η πλειοψηφία (37) ψήφισαν υπέρ της γρήγορης διαδικασίας, ενώ 29 διαφώνησαν. Η συζήτηση συνεχίζεται.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.