-->
16.10.2021

Ένωση Κεντρώων: Προς ανεξαρτητοποίηση ο Ιωάννης Σαρίδης

Απογοητευμένος από την λειτουργία του κόμματος δηλώνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την έξοδο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Είχε προηγηθεί η παραίτησή του από την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αφορμή την εικόνα που εξέπεμψε το κόμμα του προς την κοινωνία λόγω της προκλητικής στάσης του βουλευτή Δημήτρη Καβαδέλλα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση γιατί δεν τον άφησαν να μπει στην ΔΕΘ χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.

Αντιδρώντας ο κ. Σαρίδης έστειλε επιστολή στον κ. Βούτση διαχωρίζοντας την θέση του: «Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για τη συμπεριφορά του συναδέλφου βουλευτή κύριου Δημήτρη Καβαδέλλα, για το περιεχόμενο της επιστολής που σας απέστειλε, τις σχετικές δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά και τα όσα ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής», σημείωνε.

Αυτό που είπε στην επιτροπή ο κ. Καβαδέλλας και ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του συναδέλφου του κ. Σαρίδη, ήταν ότι υπήρχε «σχέδιο» εναντίον του προκειμένου να τον φιμώσουν διότι είχε προαναγγείλει ότι θα καταγγείλει στην ΔΕΘ «το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και γι’ αυτό δεν με άφησαν να περάσω, με προσέβαλαν δημοσίως, με γιουχάραν από τα διπλανά ταμεία και μου πετούσαν πλαστικά μπουκάλια», όπως υποστήριξε.

Πάντως, ο κ. Σαρίδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποδεχθεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΚΟ. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος βουλευτής που θέτει θέμα λειτουργίας της. Υπενθυμίζεται ότι έχουν αποχωρήσει ήδη ο Γ. Καρράς (πήγε στο ΚΙΝΑΛ), η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γ. Κατσιαντώνης (πήγε στην ΝΔ), ενώ πολλοί πλέον δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και ο κ. Σαρίδης. Όπως είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τις τελικές αποφάσεις του θα τις λάβει μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο. που θα συνεδριάσει μάλλον την προσεχή εβδομάδα. Κάποιες φήμες που διακινούνται στους διαδρόμους της Βουλής σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Σαρίδης δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο να οδεύσει προς ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να ευσταθούν, καθώς ο ίδιος θεωρεί «κόκκινη γραμμή» την Συμφωνία των Πρεσπών την οποία δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του.

Διαβάστε επίσης