Search
Close this search box.
Search

Έπεσε πολιτικό ελικόπτερο στη θάλασσα του Πόρου – Προσέκρουσε σε καλώδια, νεκρός ο πιλότος

Πριν 5 έτη

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στις αρχές μετά από πληροφορία για πτώση ελικοπτέρου στον Γαλατά Τροιζηνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα ανάμεσα σε Πόρο και Γαλατά αφού πρώτα προσέκρουσε σε καλώδια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι επιβάτες στο ελικόπτερο ήταν τέσσερις. Σύμφωνα με τον Σκάι, νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι επιβάτες.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο έχει βυθιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, είχε υποβληθεί σχέδιο πτήσης από τον Γαλατά με προρισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τρεις επιβαίνοντες – τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο αλλοδαπούς επιβάτες.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ερευνά το περιστατικό ενώ στο σημείο Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 σκάφη του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών, ιδιωτικά σκάφη και ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας  το οποίο συμμετέχει στην έρευνα διάσωσης.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα υπάρχει μπλακ άουτ στον Πόρο.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.