-->
24.07.2021

Έρευνα για τη χρηματοδότηση των Podemos από τη Βενεζουέλα δρομολογεί o Ραχόι

Σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της Ισπανίας αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα η υπόθεση της πιθανής χρηματοδότησης των Podemos από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, που ερευνάται από ειδική Επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας Φρέντυ Γκεβάρα (ο οποίος αυτές τις μέρες πραγματοποιεί συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες) καθώς εκείνος έχει ερευνήσει για λογαριασμό της Βουλής της Βενεζουέλας την εν λόγω υπόθεση.

Ο Ραχόι εξετάζει μάλιστα το ενδεχόμενο να κληθούν να μιλήσουν σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της Ισπανίας τόσο ο Γκεβάρα, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ισέα αλλά και η Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα Ντίας που έχει διαφύγει από τη χώρα, λόγω των διώξεων από την κυβέρνηση Μαδούρο, και να προσκομίσουν ό,τι στοιχεία διαθέτουν.

Οι Podemos έχουν αρνηθεί ότι είχαν οικονομικές συναλλαγές με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Οι επικεφαλής του κόμματος άλλωστε υπενθυμίζουν πως όλες οι καταγγελίες για την πιθανή χρηματοδότηση τους έχουν μπει στο αρχείο. Ωστόσο, ο Μαριάνο Ραχόι δήλωσε στη Βουλή: «Αν υπάρχει κάποιο πολιτικό κόμμα που έχει χρηματοδοτηθεί από τη Βενεζουέλα και το Ιράν εμένα με ενδιαφέρει».

Σύμφωνα με την El Pais αν οι διεργασίες που προωθεί ο Ραχόι προχωρήσουν, τότε ο ηγέτης των Πάμπλο Ιγκλέσιας θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην Βουλή για την υπόθεση αυτή.
Διαβάστε επίσης