Search
Close this search box.
Search

Αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 99 από τον «Ελεύθερο Τύπο»

Πριν 9 έτη

 

Ακόμα μία εφημερίδα της γαλάζιας παράτξης οδηγείται σε κλείσιμο. Η εταιρεία ΗΜΕΠΕΤ, ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», με μετόχους τους Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκο, κατέθεσε αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών να ενταχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να «προστατευθεί» από τις οφειλές προς τους πιστωτές της: ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους, προμηθευτές και τράπεζες. Η εταιρεία διεκδικεί το δικαίωμα να σταματήσει «νομίμως» τις πληρωμές, προκειμένου να διασωθεί από την προοπτική πτώχευσης.

Ωστόσο, ο “Ελεύθερος Τύπος” έχει ατύπως σταματήσει τις πληρωμές προς όλους εδώ και καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία εισφορές ύψους 1,75 εκατ. ευρώ, ενώ στους εργαζόμενους απολαβές που φτάνουν δεδουλευμένα δέκα μηνών σωρευτικά, καθώς εδώ και καιρό πληρώνονται με μικροποσά “έναντι”. Ο αριθμός των εργαζομένων έχει μειωθεί στο ένα τρίτο, ενώ οι αμοιβές έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με το 2009, συχνά και χαμηλότερα.

Η επιχείρηση επικαλείται την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και ζητάει να της δοθεί η ευκαιρία να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της για τη διευθέτηση των οφειλών αυτών σε βάθος χρόνου. Όπως υποστηρίζεται από τη διοίκηση, η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αυτή δεν αφορά στους εργαζόμενους. «Όπως και προφορικά είχαμε πολλές φορές εξηγήσει» λένε σε ανακοίνωσή τους οι εκδότες, οι αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99 «εντάσσονται στο πλαίσιο εξυγίανσης των εταιρειών και τη ρύθμιση οφειλών προς τρίτους. Οι οφειλές προς τους εργαζομένους, όπως έχει πολλές φορές δηλωθεί, αναγνωρίζονται πλήρως και η ρύθμιση της εξόφλησής τους θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.