-->
24.10.2021

Αδικαιολόγητα εμβάσματα βρέθηκαν στους λογαριασμούς Πετσίτη – Κωνσταντοπούλου: Ο πλουτισμός του είναι πλουτισμός σχετιζόμενος με τον Παππά και τον Τσίπρα

Μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του πολυπράγμονος Μανώλη Πετσίτη, πρώην συμμαθητή του υπουργού Νίκου Παππά και κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ – ELFE, μετά την εισαγγελική εντολή προς την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για άνοιγμα των λογαριασμών του σε Ελλάδα και Κύπρο,

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα τα χρήματα προέρχονται από κυπριακές εταιρείες, δεν αποδεικνύεται ωστόσο παροχή υπηρεσιών του «Μανόλο του Παππά» προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών.

Τα εμβάσματα προέρχονται από κυπριακές εταιρείες, όμως δεν αποδεικνύεται παροχή υπηρεσιών του κ. Πετσιτη προς τις επιχειρήσεις – τροφοδότες των λογαριασμών, οι οποίοι τηρούνται σε μεγάλη ελληνική τράπεζα.

Στις επίμαχες συναλλαγές, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, εμπλέκεται και η δικηγορική εταιρεία του Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον κ. Παππά στο μυστήριο ταξίδι του στην Βενεζουέλα το 2013.

Οι λογαριασμοί ελέγχθηκαν μετά την εισαγγελική εντολή προς την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για εξέταση των καταθέσεών Πετσίτη σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί για τα έως τώρα ευρήματα και, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», θεωρείται βέβαιο πως σύντομα η έρευνα θα επεκταθεί και στην Ελβετία.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει παράλληλα πως ο κ. Πετσίτης ουσιαστικά έχει μετακομίσει μόνιμα στην Κύπρο, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαμένει σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στα περίχωρα της Λάρνακας, όμως το ενοίκιο φέρεται να πληρώνεται από τρίτο πρόσωπο, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του σπίτι να του παραχωρείται δωρεάν.

«Εγώ τον ήξερα ως τον κουβαλητή της τσάντας του Παππά. Τον είχα δει να συνοδεύει τον Παππά όπου πήγαινε, ήδη από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και ο Παππάς ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα» δήλωσε στον ΣΚΑΙ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ερωτηθείσα για το δημοσίευμα.

Τόνισε πως ο πλουτισμός του κ. Πετσίτη φαίνεται να συνδέεται άρρηκτα με τις κυβερνητικές διασυνδέσεις του.

Διαβάστε επίσης