Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος το ερχόμενο καλοκαίρι εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι πρόθεση τόσο του ίδιου, όσο και της Κομισιόν, είναι να καταστεί η Ελλάδα μέχρι τον Αύγουστο ένα «κανονικό» μέλος της Ευρωζώνης, με επιτήρηση μεν στην εποχή μετά το πρόγραμμα, αλλά χωρίς άλλα προγράμματα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει μια μεταρρυθμισμένη χώρα που θα μπορεί να ανακτήσει περισσότερη ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο, να δημιουργήσει δουλειές, να μειώσει την ανεργία και να εφαρμόσει επίσης πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης.
«Και τελικά, ότι η Ελλάδα θα είναι μια χώρα που θα έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές με λογικά επιτόκια και στη συνέχεια πλήρη κυριαρχία της δικής της πολιτικής», συμπλήρωσε.
«Νομίζω ότι κάνουμε αποφασιστική πρόοδο και ότι η θέση των θεσμών και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης έρχονται όλο και πιο κοντά κάθε φορά και ευχή μου είναι ότι μπορείτε να περιμένετε πως τη Δευτέρα στο Eurogroup μπορεί να δούμε να υπάρχει αποφασιστική πρόοδος, όσο είναι δυνατό. Το συζήτησα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα και μπορώ να δω πόσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση τώρα να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης» επισήμανε ο Πιερ Μοσκοβισί.
Ερωτηθείς για την Ευρώπη, δήλωσε ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για μια καλύτερη Ε.Ε.
Όπως είπε, «πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία», υπογραμμίζοντας πως «η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο».