Search
Close this search box.
Search

Αιωρείται ακόμη ο κίνδυνος του Grexit

Πριν 9 έτη

Συρρίκνωση του ΑΕΠ 5,4% στο τελευταίο τρίμηνο του 2015. Τέλος του 2016 η ανάπτυξη.

Για ένα ακόμη χρόνο θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε και πάλι την οικονομία να μπαίνει σε ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με έκθεση του World Economic Outlook.

Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι ακόμα και μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, ο κίνδυνος εξόδου από το Ευρώ, έχει μεν μειωθεί αλλά δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί.

«Οι κίνδυνοι έχουν υποχωρήσει από την υπογραφή της συμφωνίας με τον ESM, αλλά σε περίπτωση επιστροφής της πολιτικής αβεβαιότητας αλλά και της αβεβαιότητας για την εφαρμοζόμενη πολιτική, θα υπάρξουν νέες πιέσεις τόσο στο επίπεδο του χρέους αλλά και του χρηματοοικονομικού κλάδου για το σύνολο της Ευρωζώνης, με πιθανές επιπλέον παράπλευρες επιπτώσεις», σημειώνεται στην έκθεση του Ταμείου.

Το ΔΝΤ επιπλέον, εκτιμά λοτι η ύφεση θα φτάσει το 2,3% για φέτος θα είναι ελαφρώς ηπιότερη, με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,3% το 2016, ενώ η ελληνική οικονομία θα «επιστρέψει» σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2020 και μάλιστα αυτός θα διαμορφωθεί στο 1,4%.

Το δ’ τρίμηνο του 2015 θα είναι κάτι παραπάνω από σκληρό για την οικονομική δραστηριότητα, με την ύφεση να τοποθετείται στο 5,4%, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2014 η ελληνική οικονομία είχε επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.

Πάντως στο δ’ τρίμηνο του 2016 η ανάπτυξη θα αγγίζει το διόλου ευκαταφρόνητο 3%.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.