Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγορώντας την Ελλάδα ότι καθυστερεί τις συνομιλίες, βάζοντας συνεχώς προϋποθέσεις.
Η Ε.Ε. δεν έχει την αρμοδιότητα να βάζει ή να αλλάζει τους κανόνες, ή να διαμορφώνει σύνορα, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας σχολιάζοντας το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, όπως μεταδίδει το Anadolu.
#BREAKING EU does not have authority to set or change rules or draw borders, says Turkish defense minister on https://t.co/NOEq4Tj2MD issue
— Anadolu English (@anadoluagency) September 18, 2020
Όσον αφορά τις προσπάθειες που γίνονται σε επίπεδο NATO, ο Ακάρ ανέφερε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να επιβραδύνει την επίλυση του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου, βάζοντας προϋποθέσεις, ενώ από την πλευρά της η Τουρκία είναι υπέρ των συναντήσεων