-->
09.12.2023

Αλυσοδέθηκαν στη Θεσσαλονίκη σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού (εικόνες)

Συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη των Επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού με αφορμή την έναρξη τη Δευτέρα της δίκης για τις Σκουριές.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με συνθήματα, όπως “Αγωνιζόμαστε για το μέλλον του τόπου μας και μας σέρνουν στα δικαστήρια”, “Η κοινωνία δικάζεται” και μεγάλα μαύρα μπαλόνια, στα οποία ήταν γραμμένα χημικά στοιχεία και ορυκτά, αρσενικό, αμίαντος, κυάνιο, τοξική σκόνη, χαλαζίας.

ЏхɁ ĉLQԕщS ӔϠʅ͔я ԇӠȅӓKύɊǓ PϠ̅ˇ ԇӠŐɔяЇӠCٍ`ōMԉ`ӔǍ ŎϑՎǠבՓϕ Ӕɓ ӊϕщœ ׁˊɄɊǓ (̏ԉύԅL/ÉّÏӠʙ͓ԁ͔ɍɄǓ)

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης στους 21 διωκόμενους, που δικάζονται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013 και ζήτησαν να σταματήσει η εξόρυξη.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι “τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δικάζονται οι φερόμενοι ως δράστες του εμπρησμού στις Σκουριές και ότι η κοινωνία πρέπει να συμπαρασταθεί σε αυτούς τους ανθρώπους”. “Κατηγορούνται επειδή συμμετέχουν σε ένα κίνημα ενάντια στην αλόγιστη επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Βόρεια Χαλκιδική” υπογράμμισε.

ЏхɁ ĉLQԕщS ӔϠʅ͔я ԇӠȅӓKύɊǓ PϠ̅ˇ ԇӠŐɔяЇӠCٍ`ōMԉ`ӔǍ ŎϑՎǠבՓϕ Ӕɓ ӊϕщœ ׁˊɄɊǓ (̏ԉύԅL/ÉّÏӠʙ͓ԁ͔ɍɄǓ)
Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία αλυσοδέθηκαν σε ένα μεγάλο κορμό δένδρου, που ήταν τοποθετημένος πάνω σε ένα αγροτικό όχημα και διέσχισαν το κέντρο της πόλης.

 

 

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία ΧΑΝΘ και μέσω των οδών Τσιμισκή, Βενιζέλου, Λεωφόρου Νίκης κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

ЏхɁ ĉLQԕщS ӔϠʅ͔я ԇӠȅӓKύɊǓ PϠ̅ˇ ԇӠŐɔяЇӠCٍ`ōMԉ`ӔǍ ŎϑՎǠבՓϕ Ӕɓ ӊϕщœ ׁˊɄɊǓ (̏ԉύԅL/ÉّÏӠʙ͓ԁ͔ɍɄǓ)Διαβάστε επίσης